luni, 14 ianuarie 2013

Cum ii facem pe copii sa inteleaga de ce mami si tati pleca de langa ei?


Parintii pleaca in ceva nesigur, sperand sa se intoarca cu bani. Spera sa se descurce dar starea lor este de teama, de indoiala, de neputinta ca nu reusesc sa traiasca sau sa-si plateasca datoriile cu ce castiga in tara. O parte dintre ei sunt someri de mult timp si familial or o duce tot mai greu. Astfel plecarea in alta tara la munca pare sa ofere o speranta in care nici ei nu mai credeau.
 Unii dintre ei incearca sa vorbeasca cu copiii despre aceasta plecare, altii ii considera prea mici pentru a intelege. Ii lasa cu bunici, cu alte rude sau cu vecini. Pentru nu se stie cat timp.
E foarte greu.Parinti incearca mai apoi sa le aline dorul copiilor prin cadour,jucarii,dulciuri dar e in zadar.Poate ca pe moment sunt bucurosi,entuziasmati dar intr-un final apare si tristetea.Li se face dor de parinti,ii vor langa ei sau chiar ajung nici sa nu ii mai cunosca,Ii vad doar in poze sau mai vorbesc la telefon.

Deseori unii copii ajung sa creada ca mama e persoana care imi trimite cadouri,jucarii,dulciuri.De aceea atunci cand parinti revin acasa  copii sunt distanti,nu se simt in largul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu